تلنگر:
روی سخن با خانواده هایی است که از سلامت روانی و رفتاری برخوردارند و خود را در معرض خطر نمی بینند.
افزایش سن ازدواج (به هر علت)،تغییرات گسترده در روابط اجتماعی،شیوع اعتیاد به خصوص در سن پایین،کاهش کنترل ونفوذ خانواده و متولیان آموزش و تربیت بر جوانان ،تراکم جمعیتی و فراوان شدن افراد بدون شناسنامه اجتماعی وهویتی در داخل جمعیت شهرها از عوامل تهدید کننده ی جوامع امروزی به شمار می رود.
در سال 2007 حدود2700000 نفر به HIV (ویروس ایدز)مبتلا شده اند که دو میلیون نفراز آن هافوت کرده اند.
در سال 2010 بیش از 33 میلیون نفر آلوده شناسایی شده اند وهر15- 14 ثانیه یک جوان 24-15 سال مبتلا می شود.(به ازاء هر 4 -2 بار نفس کشیدن شماحدود یک نفر مبتلا می شود.)
البته بیان آماردراینگونه بیماری ها مانندگزارش دادن از قسمت پیدای یک کوه یخ شناوراست.ممکن است آنچه وجودداردبا چیزی که دیده می شود بسیار متفاوت باشد.
از ورود ویروس تا بروز بیماری گاهی بیش از 10 سال طول می کشد و معمولا فرد در این مدت بدون علامت بوده و می تواند ناقل خطرناک در جامعه باشد.
راه ورود ویروس:
الف:تماس های جنسی کنترل نشده و نامطمئن (داشتن شرکای جنسی متعددواستفاده نکردن از راههای حفاظتی در موارد مشکوک).
ب:استفاده مشترک از وسایل تزریق یا ابزار تیز و برنده در آرایشگاه ها،دندان پزشکی هاونیز در مواقع تاتوم یا خالکوبی ومانند این ها.
ج:انتقال فراورده های خونی آلوده.
د:انتقال از مادر مبتلا به نوزاد در طی حاملگی،زایمان و شیردهی.
همچنین استفاده از مواد مخدر ،الکل و اکستاسی(قرص های X)موجب رفتارهای کنترل نشده خواهد شدکه در افزایش آمار ابتلابه این بیماری تاثیر به سزایی دارد.
البته شایان ذکر است که آن چه خطر آفرین است رفتارهای پرخطر است نه زندگی در کنار افراد آلوده.
بیماری ایدز یکی از بیماری های فراوان و شایع امروزی است که عدم پایبندی به اصول اخلاقی و ارزش های خانوداگی و اجتماعی اساس شیوع وگسترش آن شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.